Månadsmenyer

Säsongsbaserade menyer för varje månad!

Månadsmenyer - Westers

MENYER


Mars

MARS ETT

Skagenröra med citron och Dansk rågbröd på sidan
Tunnskivad fläskkotlett med marinerade plommon och äpple
Högrev sous vide på kalv med madeira- och timjansky
Västerbottenpaj med gräslökscrème-fraiche (varm)
Örtbakade rotfrukter toppat med saltbakade frön
Vårsallad med fänkål, morot och citrusdressing
Bakade gulbetor med smulad getost och krasse
Två sorters bröd och smör  

295 kr


MARS TVÅ

Skagenröra med citron och Dansk rågbröd på sidan
Tunnskivad fläskkotlett med marinerade plommon och äpple
Stekt gösfilé med morots-kruditeer och skaldjurssås (varm)
Högrev sous vide på kalv med madeira- och timjansky (varm)
Västerbottenpaj med gräslökscrème-fraiche (varm)
Honungsrostad morot toppad med syrad endive och rostade pumpakärnor
Örtbakade rotfrukter toppat med saltbakade frön
Vårsallad med fänkål, morot och citrusdressing
Bakade gulbetor med smulad getost och krasse
Två sorters bröd och smör  

365 kr


VEGETARISKA MARS

(VEG)

Grönsallad med inlagda grönsaker, sotad fikon och örtvinaigrette
Vitlöksstekt rotselleri med gräddstuvad vitkål, morots-kruditeer
och rostade primörer (varm)
Västerbottenpaj med gräslökscrème-fraiche (varm)
Honungsrostad morot toppad med syrad endive och rostade pumpakärnor                  Örtbakade rotfruker toppat med saltbakade frön
Vårsallad med fänkål, morot och citrusdressing
Bakade gulbetor med smulad getost och krasse
Två sorters bröd och smör  

295 kr


FÖRRÄTT – MARS

Sotad kalv med tryffelmajonnäs, Grana padano, krispig kapris och Dansk krasse

165 kr


VARMRÄTT – MARS

Stekt gösfilé med gräddstuvad vitkål, rostade primörer, morots-kruditeer och skaldjurssås

285 kr


DESSERT – MARS

Vanilj-cremeux med jordgubbspuré, hallonskum, marinerade blåbär, blommor och tuile

135 kr


Vill du planera lite längre fram?

Se våra månadsmenyer längre fram i tiden nedan.

April

APRIL ETT

Lågtempererad kalvrostbiff med bakad rödbeta och hyvlad parmesan
Varmrökt lax med syrad grädde och citronpicklad gurka
Rökt potatiskräm med kavringsmulor, tångrom och Västerbottenkrisp
Bondsallad med vårprimörer, kokt ägg och silverlök
Västerbottenpaj med kall gräddfilssås på gräslök och rödlök (varm)
Potatisgratäng med purjolök och vitlök (varm)
Fänkålssallad med apelsin, spenat och oliver
Nybakat bröd med vispat honungssmör 

295 kr


APRIL TVÅ

Lågtempererad kalvrostbiff med bakad rödbeta och hyvlad parmesan  
Örtbakad kyckling med soltorkad tomat och spenat  
Varmrökt lax med syrad grädde och citronpicklad gurka
Saltbakad rotselleri, kräm på rotselleri samt vitvinsbrässerad champinjon
Rökt potatiskräm med kavringsmulor, tångrom och Västerbottenkrisp Västerbottenpaj med kall gräddfilssås på gräslök och rödlök (varm)
Bondsallad med vårprimörer, ägg och silverlök
Potatisgratäng med purjolök och vitlök (varm)
Fänkålssallad med apelsin, spenat och oliver
Nybakat bröd med vispat honungssmör  

365 kr


VEGETARISKA APRIL

(VEG)

Saltbakad rotselleri, kräm på rotselleri samt vitvinsbrässerad champinjon
Bondsallad med vårprimörer, ägg och silver lök
Rökt potatiskräm med kavringsmulor, tångrom och Västerbottenkrisp Västerbottenpaj med kall gräddfilssås på gräslök och rödlök (varm)
Potatisgratäng med purjolök och vitlök (varm)
Fänkålssallad med apelsin, spenat och oliver
Nybakat bröd med vispat honungssmör

295 kr


FÖRRÄTT – APRIL

Rökt potatiskräm med kavringsmulor, forellkaviar, Västerbottenkrisp och örter

165 kr


VARMRÄTT – APRIL

Kalventrecôte med palsternackscrème, rostad broccolini, vattenkrasse samt kalvsky med timjan

295 kr


DESSERT – APRIL

Vaniljpannacotta med syrlig rabarberkompot och havresmul

135 kr


Maj

MAJ ETT

Kallskuren kalvrostbiff med salviadressing, ruccola och frön
Ugnsbakad forellfilé med rosépeppar, syrad grädde och pressgurka  
Sallad på gurka och Kalamataoliver med picklad rödlök och fetaost
Sallad på rostad kulpotatis med dijonnaise, kapris, cornichonger och persilja Spenatpaj fylld med ricotta, grön sparris och dill (varm)
Matvetesallad med granatäpple, fänkål, babyspenat och solrosfrön
Surdegslevain med örtsmör 

295 kr


MAJ TVÅ

Kallskuren kalvrostbiff med salviadressing, ruccola och frön
Ugnsbakad forellfilé med rosépeppar, syrad grädde och pressgurka  
Högrevsslider med tryffelmajonnäs, karamelliserad lök och romansallad 
Sallad på gurka och Kalamataoliver med picklad rödlök och fetaost
Sallad på rostad kulpotatis med dijonnaise, kapris, cornichonger och persilja Spenatpaj fylld med ricotta, grön sparris och dill (varm)
Grönsallad med rökta mandlar, linser och rostade betor 
Matvetesallad med granatäpple, fänkål, babyspenat och solrosfrön
Surdegslevain med örtsmör

365 kr


VEGETARISKA MAJ

(VEG)

Bakad rotselleri med five spice chiliolja och syrlig kålsallad
Bönbiffar med ajvar och koriander (varm)
Sallad på gurka och Kalamataoliver med picklad rödlök och fetaost
Sallad på rostad kulpotatis med dijonnaise, kapris, cornichonger och persilja Spenatpaj fylld med ricotta, grön sparris och dill (varm)
Grönsallad med rökta mandlar, linser och rostade betor 
Matvetesallad med granatäpple, fänkål, baby spenat och solrosfrön
Surdegslevain med örtsmör

295 kr


FÖRRÄTT – MAJ

Tunnskivad, rostad kalvfilé med tryffelmajonnäs, vattenkrasse,
picklad rödlök, kapris och Parmiggiano

165 kr


VARMRÄTT – MAJ

Ugnsbakad forellfilé med ört- och potatispuré, rostad grön sparris,
strimlad purjolöksallad och vitvinssås med smak av citrus

295 kr


DESSERT – MAJ

Marinerad persika med stjärnanis, vaniljgrädde, halloncoulis och flarn

135 kr


Juni

JUNI ETT

Hummer- och räkskagen i skål toppad med dill, forellrom och rågkrutonger
Varmrökt lax med citron och dill  
Rökiga kycklinglårfiléer i chimmichurri med grönsallad
Vattenmelonsallad med fetaost och mynta 
Westers krämiga potatissallad med rädisa, senapsemulsion och kapris  Sommarsallad med rostade grönsaker på ricotta
Brödservering med danskt råg, surdegsbröd samt vispat brynt smör  

295 kr


JUNI TVÅ

Hummer- och räkskagen i skål toppad med dill, forellrom och rågkrutonger
Varmrökt lax med citron och dill  
Rökiga kycklinglårfiléer i chimmichurri med grönsallad
Tunnskivad rostbiff med Westers pickles
Västerbottenpaj med syrad grädde, dill och sikrom
Vattenmelonsallad med fetaost och mynta 
Westers krämiga potatissallad med rädisa, senapsemulsion och kapris  Sommarsallad med rostade grönsaker på ricotta
Brödservering med danskt råg, surdegsbröd samt vispat brynt smör  

365 kr


VEGETARISKA JUNI

(VEG)

Bakad blomkål med BBQ-sås
Saltrostade gårdsbetor med citron- och dilldressing
Grillad sparris med parmesan och sesam
Westers krämiga potatissallad med rädisa, senapsemulsion och kapris  Västerbottenpaj med syrad grädde, dill och tångkaviar
Sommarsallad med rostade grönsaker på ricotta
Brödservering med danskt råg, surdegsbröd samt vispat brynt smör  

295 kr


FÖRRÄTT – JUNI

Hummer- och kräftskagen med forellrom, dill, citron och filmjölkslimpa

185 kr


VARMRÄTT – JUNI

Svensk hängmörad entrecôte med rostad potatis, kålsallad och rödvinssås
samt Café de Paris-smör

295 kr


DESSERT – JUNI

Jordgubbsmousse med bakade jordgubbar, citroncurd och drömsmul

135 kr


VIKTIGT ATT VETA

Minsta beställning av catering från Westers är 10 personer av respektive rätt/meny och vi behöver ha din slutliga beställning senast sex (6) arbetsdagar före leveransdatum. Kontakta oss om du har önskemål om specialkost på grund av allergier eller annat så erbjuder vi alternativa rätter.

Angivna priser är hämtpriser. Våra chaufförer kan leverera er beställning till önskad adress mot en kostnad. Returerna hämtas per automatik nästkommande vardag under era öppettider. Samtliga priser är exklusive moms (12%).

Ingen idé är för liten – ingen förfrågan är för stor.

Kontakta oss så hör vi av oss inom kort.