Westers bufféer
Från lättare elegans till stordådig pampighet!
MENY
Borgmästargatan
Inkokt laxfilé med kall örtsås
Grillad, vinmarinerad rostbiff med picklade grönsaker
Färskpotatissallad med äpple, dill och pepparrot
Säsongens mixade sallad
Två sorters nybakat bröd och smör
245 kr
”Kål-la-denna”
(VEG)
Bakad, färsk vitkål i ramslöksolja med brynt grädde och torkat surdegsbröd (varm)
Frittata med variation på lök och örter (varm)
Falafelsallad vänd i grillad zucchinikross
Rostade rotfrukter med tryffelmajonnäs (varm)
Crème ninon – Grönärtsoppa med blåklint och syrad grädde
Butterboard med citronlevain
255 kr
Same Same
(VEGAN)
Spicy tempeh nuggets (varm)
Orientalisk blomkål med jordnötsdressing
Broccoli hoisin med rostade sesamfrön
Ingefärs- och mirinpicklad rättika
Som Tam Thai – Grön papayasallad
Dim sum med dipp på Ketjap Benteng Manis
Vegansk sashimisallad med friterad lotusrot
Ramennudelsallad med pak choi och gröna bönor
265 kr
Jorden
(VEG)
Vegetarisk biff med grillad kronärtskocka (varm)
Karamelliserade gotlandsbetor med bakad lökcrème och rostade frön
Puré på svenska gröna ärtor i litet glas med ramslök och rostad primörmorot samt dillpicklad rädisa
Grynsallad med rostade vårprimörer och hyvlad polkabeta
Flatbread med hummus, bakade betor, fetaost, olivolja samt rostade pinjenötter
Svampsallad med vinaigrette på citron och vitlök
Nybakat surdegsbröd med aubergineröra
275 kr
Rustik
Sötsotad rostbiff med bakade lökar, rosmarin och vattenkrasse (varm)
Betor med röd endive, chèvre och solkrisp
Stompad sötpotatis med varmrökt lax, grapefrukt och salladslök
Lättrökt oxbringa med ruccolasallad och rotfruktskrisp
Ingrid marie-äpple med gräslök, vitkål och pepparrot
Syrad grädde med honung, soltorkad tomat och flagad ost från Almnäs bruk
Två sorters bröd och färskost på örter
285 kr
FAB
Citrusvänd makrill och kålrabbi med nässelaioli
Puré på svenska gröna ärtor i litet glas med ramslök, rostad primörmorot och dillpicklad rädisa
Varmrökt lax med sötsyrlig rödlökschutney och mangoldblad
Bondsallad på svenska bönor med lagrad prästost, råhyvlad svamp och äpple
Vårpaj med spenat, Västerbottensost och vispad smetana
Krämig potatissallad med sockerärtor, granatäpple, citron och persilja
Surdegsbröd och smör
285 kr
Solen
Saltad rapsgris med syltade primörer och katrinplommon (varm)
Varmrökt lax med råhyvlad kålrabbi och dillcrème
Vitlök- och citrusstekt kalkonbröst med rostad majscrème och sotade morötter (varm)
Liten räkcocktail med krispig sallad, gröna ärtor och Rhode Island-dressing
Säsongens sallad med friterad jordärtskocka, persika och krispig lufttorkad parmaskinka
Rotfruktsgratäng med timjan och svartpeppar (varm)
Burrata med örtbakade tomater, marconamandlar och inlagda oliver
Surdegsbröd serveras med rostad paprikakräm
315 kr
Gräset
Grillat lamm med bakad aubergineröra, samt citron- och örtdressad babyspenat (varm)
Vitlöksbakad kyckling med ramslökscrème och rotselleri (varm)
Polenta på Grana Padano med parmaskinka, fänkål och rosmarinsmajonnäs
Flatbread med kallrökt lax, gräslöksfärskost, picklad lök och grönkålskrisp
Sparrissallad med gremolata, syltad apelsin och vit caprin
Potatissallad med kapris, rödlök, dijonsenap, syrlig fänkål och rädisa
Grynsallad med örtfetaost, bakade primörer, hyvlad morot samt rostade pekannötter
Surdegsbröd med paprika och olivkräm
325 kr
Medelhavet
Crni rižot – Svart risotto från Kroatien med bläckfisk, musslor och räkor (varm)
Italiensk lufttorkad skinka och korv med marinerade grönsaker
Små marockanska lammfärsspett med couscous och persilja
La salade tunisienne – Tomater, gurka, rödlök, rädisor, persilja och finhackad paprika
Patatas bravas med aioli och het tomatsås (varm)
Turkiska börek med fårost och spenat
Franska ostar – Chèvre, Brie de Maux och Roquefort serveras med fikon
Surdegsbröd med tzatziki och hummus
330 kr
Asiatisk Fusion
Bulgogi – Marinerad entrecôte serveras med salladsblad och ris (varm)
Satay Gai – Små kycklingspett med jordnötssås
Teriyaki- Lax i bit med söt soyasås och sesamfrön
Goi Cuon – Färsk vietnamesisk vårrulle med räkor, grönsaker, fisksås och koriander
Gyoza – Ångade vegetariska dumplings med ponzusås
Zapche – Sötpotatisnudlar med sticky broccoli, sojabönor och stekt rödlök
Kimchi – Het fermenterad kålsallad
355 kr
Gårdsbuffé
Lammrostbiff med bakade gulbetor och vitlök
Tunnskivad gårdskalv med persiljegremolata
Nattbakad karré med vildörter och citron (varm)
Grillad kycklinglårfilé med rotfruktstapenade
Grönsallad med rädisor och och rostad champinjon
Rostade rotsaker från Stora Tollby Gård med krasse, spenat och äpplecidervinäger (varm)
Ekologiska gårdsostar med säsongens marmelad
Danskt rågbröd med vispat smör
365 kr
Tian
Dubbelmarinerad oxfilé med syltade kantareller
Chilidoftande fläskfiléspett med äppletzatziki
Ugnsbakad laxfilé med basilikatäcke
Krondillsdoftande kräftpaj med Västerbottenost (varm)
Rotfruktsgratäng med örter (varm)
Lollo rossosallad – Färsk spenat, valnötter och rädisor
Tre sorters dessertost med druvor, fikonmarmelad och kex
Två sorters nybakat bröd och smör
395 kr
Buffé Westers
Dubbelmarinerad oxfilé med syltade kantareller
Lufttorkad Parmaskinka med galiamelon och Kalamataoliver
Rökta laxrullar fyllda med färskost, pepparrot och gräslök
Skaldjurssallad med räkor, kräftor och grön sparris
Ägghalva med löjrom och rödlök
Paj med Västerbottensost och forellromsås (varm)
Sallad på färska rödbetor och chèvreost
Brie de Meaux och Comté med druvor och kex
Nybakat surdegsbröd och smör
455 kr
VIKTIGT ATT VETA
Minsta beställning av catering från Westers är 10 personer av respektive rätt/meny och vi behöver ha din slutliga beställning senast fem (5) arbetsdagar före leveransdatum. Kontakta oss om du har önskemål om specialkost på grund av allergier eller annat så erbjuder vi alternativa rätter.
Angivna priser är hämtpriser. Våra chaufförer kan leverera er beställning till önskad adress mot en kostnad. Returerna hämtas per automatik nästkommande vardag under era öppettider. Samtliga priser är exklusive moms (12%).
Ingen idé är för liten – ingen förfrågan är för stor.
Kontakta oss så hör vi av oss inom kort.